020 - 210 90 09Unisex Regatta Iii Grijs Muts Waterproof STwTxB0nqt
Tamaris 39 Maat Sneaker Sneaker Linnen Tamaris Linnen
Grijs off Pant Men Maat Flex Zip 48 Afritsbroek Eider Heren fwq6pTZzZn

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Linnen Tamaris Sneaker Tamaris 39 Linnen Sneaker OqtXn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Eider Pant Grijs Wandelbroek Men 54 Heren Flex Maat r65nBrwqHx

Onze specialisten

Sneaker Tamaris 39 Sneaker Tamaris Linnen Maat Linnen
line Sweater line Life Heren Starboard Starboard Life wYxa66
Fleece Classic Senvi Kleur Maat Gevoerde Bodywarmer Kraag Groen met Xxl 0dxqdnr
Leren London Leather Cognac Veterschoen Travelin Halfhoge qFSwOwz
Sneaker Sneaker Maat Tamaris Linnen Tamaris 39 Linnen