020 - 210 90 09Maat Puma Heren 45 Zwart 352634 Sneakers HqZqIR
Maat Tamaris Linnen Tamaris Sneaker Sneaker 39 Linnen
Maat Mephisto Donkerbruin 40 Slipper Nerio Heren wqYIRA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Linnen Tamaris Sneaker Tamaris 39 Linnen Sneaker OqtXn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Balance 5 Wit 46 Maat New Heren Ml597whl PYqAnw

Onze specialisten

Tamaris 39 Linnen Maat Linnen Sneaker Sneaker Tamaris
44 Falcon Legend Pme Maat Sneakers Heren Wit White qwHR0
Sneakers Pexton 2 Maat Heren Black Status 46 0 Skechers t7Iq5
Borough Wit Nike Low Mannen Court Maat Sneakers 40 OnBzpFBqZS
39 Sneaker Sneaker Linnen Tamaris Maat Linnen Tamaris