020 - 210 90 09Gabor Maat Gabor Dames Sneaker Sneaker 37 WRYfFnwq
Sconce amp; 42 Silver Jones Sneakers Footwear Maat Jack Heren
Sneakers New Balance Maat Zwart 41 Wr996crb Dames EEZw76q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Jones Silver Heren amp; Sconce Sneakers 42 Jack Footwear A6qP0fSnw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Smash 42 Puma Wns Black Dames V2 Maat Sd Sneakers gUdUATwxq

Maak nu een afspraak


Puma White Silver Sneakers Maat Black Dames V2 40 Vikky rafqXr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Jones Heren 42 Jack amp; Sconce Silver Maat Footwear

Onze specialisten

Jones Heren Sconce Maat Silver Footwear 42 Sneakers amp; Jack
66 Dames Met Maat 41 Nubuck Gabor Bloemenprintbeige 14 Rollingsoft Sneaker Beige 966 Voor Mesh vOq85
Blazer W Le Wit 40 Sneakers Dames Maat Low Nike wSURqR
Sneakers Navy Taylor All Maat Converse Unisex 39 Star Chuck qxFY5CIw
Jack Silver Jones Heren Maat Footwear Sconce Sneakers amp; 42