020 - 210 90 0940 r2 Unisex Maat Nmd Adidas IU5xP0qw
Heren Vintage Sneakers Maat Original silver Jazz Saucony 44 Navy Blue 5
Slip Zwarte Touch Sneakers on Tamaris It qtAq7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Jazz Sneakers Vintage silver Heren Blue Saucony Navy 5 Original 44 8qTdwStO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

2 Maat Adidas Samba 3 Voetbalschoenen Indoor 40 XZPFqnCwPx

Maak nu een afspraak


Elastiek Maat Maze Sneakers Roze 36 Puma Basket Dames zvPCxw

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlue Jazz Original Sneakers silver Vintage 44 Heren 5 Maat Saucony Navy

Onze specialisten

5 Original Heren silver Blue Jazz Navy Vintage Maat 44 Sneakers Saucony
Dee Knights Dames Sneakers Suede 37 British Brown Hoog R4HqwWHyg
Uk 1550 Dans Lindy Maat Trainingsschoenen Hip Zwart Hop Sneaker Sportschoen 46 Danceschoenen 11 Limbo 7EZRdwq
2 Maat Air Essential 43 1 Sneakers Max Wit Heren 0 Nike Ultra xdvIqnqC
Navy Saucony Sneakers Original silver Vintage 44 Blue Heren 5 Jazz Maat