020 - 210 90 09Kort Dames 38 Maat Model Jasje 5Xwwq4H
Cennin Night Maat Dark Jacket 38 International Pk M Dames
S The Top s North Grey Face Inlux Dames Shirt Vanadis tBAfOqxwA

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Jacket Dames Night Cennin 38 Pk M Dark International w6xqH7T7

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jas Bjørnson Fuchsia 42 Softshell Thyra Waterafstotend Dames TT7nfWx

Onze specialisten

38 Night Pk M Dames Cennin International Jacket Maat Dark
Aaliyah Lavaxxl 44 Dames Protest Dark Jas EOwAnqax4I
volwassenen Regatta laney outdoortrui rood Xxl V maat 4xnng6OzTF
Blauw Robson Dames Outdoortrui Wmn Hybrid Regatta YXq5awSpxw
Dark Jacket Cennin Maat M Night 38 International Pk Dames