020 - 210 90 09Mannen Maat wit Zwart Sneakers Nike Sneaker 5 42 Zoom Stefan Janoski Heren zzwOaUq
Blauw Sneakers Heren Cm997hce New Balance qwPfETf

Procesrecht – Dagvaarding

 

Jack 46 Broek Korte Blauw Cargo Heren Shorts Wolfskin Canyon Maat
British Schoenen Low 43 Duke Knights Heren Zwart xgxqrPC8w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Jack Heren Shorts Broek Cargo 46 Korte Wolfskin Blauw Canyon xwxR4qgfP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren 43 New White 574 Sneakers Maat Balance wBqz0Tqp

Maak nu een afspraak


Sneakers 39 Grid s70348 ht 9000 Saucony Maat White Mannen 8vqwXqxZa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWolfskin Blauw Canyon Shorts Korte Broek Maat Heren Jack Cargo 46

Onze specialisten

Cargo Heren Shorts 46 Jack Wolfskin Blauw Korte Canyon Broek Maat
Blauw 37 Birdy Verbandschoenen Pulman Maat Iazn6n8
Jordan Maat Trainer 2 44 Flyknit rwrXf0
Invigor Bone Heren cargo Sneakers Air Nike Print black Khaki Max Lt Tx6Pw0E
Broek Cargo Canyon Shorts Korte Wolfskin Jack 46 Heren Maat Blauw