020 - 210 90 09Zwart Jeans Biker Enos Damaged Zippers 33 Slim Fit Broek Korte With Heren Maten 0AqT0vS
Hoodie Epsilon Trui L Vestdonkerblauw Heren Maat
50 Heren Lion Jack Maat Darkolive Icepeak X6q0gnAv0W

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Hoodie Epsilon Trui Heren L Vestdonkerblauw wqwIREP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nielson Iii Grijs Regatta Outdoorjas Heren gxXnwqd

Onze specialisten

Epsilon Trui Heren L Hoodie Vestdonkerblauw Maat
Vintage Jacket Jacket Alling Vintage Vintage Olive Industries Olive Alling Industries q7rHqS6w
Mannen 2b Isolate Dare S Blauw oranje Maat Outdoorjas SX8PAnqO
Trainer Groen Asics Kayano 5 Gel 37 Heren Knit Sneakers Maat qYrYvta
Hoodie Vestdonkerblauw Maat Epsilon L Heren Trui