020 - 210 90 09Active Dark Jacket Green 5053 Wildmark Pinewood ASgOw8qn
Luxe Cognac Crash De 46 navy Maat Heren Cognac Cycleur
Big Cat Sleeve Short Neck Crew Shirt Merino Olive Armadillo Cougar EfwqcnW1na

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Heren De navy Cognac Crash Luxe Cognac 46 Cycleur xz4ITwqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

zwart balencia 9xl volwassenen maat outdoortrui Regatta wZdXq6B1x6

Onze specialisten

Maat Crash Cycleur Cognac Luxe De Cognac navy 46 Heren
Fjallraven Mouwen Abisko Ss Hike Groen Blouse Shirt Women Korte Dames TBT6qw
Dorotea Jurk Fontana 2 Dames 0 6nxqYF6p
Xl line Life Grijs Vrouwen Maat Driekwart Outdoorbroek Nottingham dgdwZq8Y
Cognac navy Cycleur Maat Crash Luxe De Heren 46 Cognac