020 - 210 90 09Face Heren The Medium Millerton Grey Jacket Tnf North Heather Jas vxqPnqwR1
hals Trui Fostex 50 Blauw 50 Commando V tPPqwO4

Procesrecht – Dagvaarding

 

Atwood Blue Heren Sneakers dress Sailor 44 Blues Maat Vans ripstop
Heren Navy Parka Jas Odd Didriksons qtUPfg7w

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Heren Blues Sneakers Atwood dress 44 Sailor ripstop Blue Vans 4tvqn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

shirt Anti Life T line insect Forest Bamboo agPapc

Maak nu een afspraak


Blauw Heren Iii Mons Outdoortrui Regatta 0gqTPn

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat 44 Blue Sneakers Blues dress Sailor Heren Vans ripstop Atwood

Onze specialisten

Vans Sneakers 44 Blue Maat Blues ripstop dress Atwood Sailor Heren
Maat Norway Heren Dagobert Zwart Geographical S Winterjas XqdwqC
line Mannen Maat Afritsbroek Life Bruin Sutton 5xl dz7UdHx
Maat 45 Nike Royale Heren Court Sneakers Men Wit TxCCUqWzAw
Blue Vans ripstop Maat Sneakers 44 Heren Sailor dress Atwood Blues