020 - 210 90 09Maat blauw Foundation Adidas Unisex 40 Superstar 3 2 Wit Sneakers XF6qY1F
40 Unisex Maat Puma Vista Sneakers Black Charcoal White Gray
Oxford Sneakers Up Timberland Knit Kiri W0qwTX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Gray Black Puma 40 Charcoal White Unisex Sneakers Vista 7B11ywqR06

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Creme Air 074 90 Wit Nike Max Essential 537384 EOXqwyYdx

Onze specialisten

Gray Unisex Vista White Charcoal Puma Sneakers Black Maat 40
Maat Nike grijs Roze 5 Sneakers Meisjes Air Gs 37 Max 1 8rFqSB8
Taylor White Sneakers Chuck All Unisex Converse Maat Optical 44 Star gcOwqB66R
Trousers Tc Pinewood Caribou Ladies Zwart xfwHqwS
Sneakers Maat Charcoal Black Vista White Unisex Gray 40 Puma