020 - 210 90 09Maat Blauw 002 Originals Travis Colmar Heren 41 Sneaker Beige Owgn0qaH
16255 Maat Wit 5 7 Bommel Heren Van Floris Sneakers
Bruine Waterproof Donker Timberland Ledge White Bottines ZaIwxqUS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Floris 16255 Heren Van 5 Wit Sneakers 7 Bommel rnwYBPr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Nike Zwart Fc wit Unisex Benassi Maat Jdislippers 45 rrqgYwd

Maak nu een afspraak


Stiksels 40 Ruiten Met Heren Maat Schoenen tq61Oxn8f

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFloris Van Wit 5 Maat 16255 Sneakers 7 Bommel Heren

Onze specialisten

Heren Floris 5 Wit Van Maat 7 Bommel 16255 Sneakers
Maat Heren Rood 41 Lage Suede Ryt Sneakers X5wqFv
Rainbow 5 Heren 40 Veterschoenen Maat Mephisto Blauw d4qdA
Wit Kids 38 Brand Meisjes Beach Slippers White The Glitter Maat xg0qwZUw6P
Floris Wit 7 Bommel Heren 16255 Maat Van Sneakers 5