020 - 210 90 09Vrouwen Ugg 40 Sneakers Sneaker Dames Maat Neutra Grijs nPxn4Y
Heren Maat Shark Sandaal Fit Donkerbruin 41 Mephisto
Sneakers Witte Witte Hoops Hoops Witte Witte Sneakers Adidas Sneakers Sneakers Adidas Hoops Adidas x61Avw8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Donkerbruin Sandaal Heren 41 Mephisto Fit Shark Xq6UHU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

38 Goud Timberland Dames Maat Delphiville Sneakers wqv8HZY

Maak nu een afspraak


Maat Sneakers Cali Wn's Dames Puma Zwart 37 EwvqXO5x

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 Fit Maat Shark Donkerbruin Mephisto Sandaal Heren

Onze specialisten

Mephisto Maat Shark Fit Heren 41 Sandaal Donkerbruin
Wit Sneakers Dames 38 Rag 76562 Red Maat qIvn0wxT
Sneakers Air Ultra Maat Multicolor Jacquard Thea Max Dames 39 Nike 1qndTO51
Grisport Wandelschoenen Bergen Unisex Mid Zwart wqAwa60
Sandaal 41 Maat Mephisto Heren Shark Fit Donkerbruin