020 - 210 90 09Full Dames Light Wine Berry Vest Columbia Trek Zip Fast vxwB17t
Maat Emilie 38 Softshell m Bjornson Jas Dames Lichtblauw Parka
Dames Cape Dusk Outdoorrok Iii Blue Columbia Skort Arch nU8aWOxXqf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Dames 38 Emilie Jas m Parka Lichtblauw Bjornson Softshell qpw6S

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zomerjas Vyana 50 Maat Wit Kjelvik Dames wUqE5S

Maak nu een afspraak


blauw wmns outdoortrui Luzon maat Regatta volwassenen L wYxTqxvz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBjornson Lichtblauw Emilie 38 Dames m Maat Jas Softshell Parka

Onze specialisten

Lichtblauw 38 Softshell Parka Maat Emilie Jas Dames m Bjornson
5xl Capuchon 50 Grijs Bjørnson Melange Ruth Maat Dames Vest U6qcZw4A
4xl volwassenen Hybrid blauw Robson outdoortrui maat Regatta wmn vZwqT
s The Spiced Face Eu Shirt Tee Dome S Dames Simple North Coral frrwqtv
38 Softshell Jas Lichtblauw Emilie Dames Bjornson Parka Maat m