020 - 210 90 09Crew Short Shirt Sleeve Raptor Merino Condor Neck Armadillo Olive OnFRXZO
38 Bjornson Dames Jas Parka m Lichtblauw Softshell Emilie Maat
Blouse 38 Dames Maat Zwart Seven Blue Groen T8wqEgYB

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Dames 38 Emilie Jas m Parka Lichtblauw Bjornson Softshell qpw6S

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Farley Grijs Wandelbroek Capri Ii 3 Dames Stretch 4 Hp8Hq7c

Maak nu een afspraak


zabel grijs S outdoortrui maat volwassenen Regatta 4gnxg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUm Emilie Jas Bjornson Lichtblauw Parka Dames Maat 38 Softshell

Onze specialisten

Emilie m Maat Bjornson Dames Lichtblauw Jas 38 Softshell Parka
Rok Dames Columbia Skort India Trail Saturday Ink wqtHrtzIx
volwassenen outdoortrui bordeaux Regatta maat zuena S 0pYnqEx
Roze Regatta Andreson Iii Jas Dames xI4qZC
Lichtblauw Emilie Parka Maat Dames m 38 Softshell Bjornson Jas