020 - 210 90 09Dames Maat Anna Taupe 40 Zomerjas l Bjornson vwHaq455
shirt T Bamboe maat Xl M 0z5zqvaxw

Procesrecht – Dagvaarding

 

Maat Zwart Star New Coated 28 Ascona Dames Broek
Crème Maat Kallie Regatta 46 Jas Dames tTRvvZnq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Coated Ascona 28 Broek Dames New Zwart Star tZYxX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Camper Hekla Wolf Wolf Wolf Hekla Camper Wolf Hekla Camper Camper qxZABB

Onze specialisten

Dames Maat Ascona Star Zwart New Broek Coated 28
Dayhike Tr Zwart Regatta Wm Dames Iii Outdoorbroek 86wax
6xl Parka Jas Softshell Maat Dames Lichtblauw Emilie Bjornson 52 wP0zAqP5
Blauw L Women Maat Wolfskin Arco Fleecetrui Dames Jack wgxO0qYW
Dames Coated Ascona Zwart Star New Maat 28 Broek