020 - 210 90 09Maat New Balance Beige 420 Sneakers 40 Dames OOqXwF
Princess Vrouwen Maat 35 Sneakers Reebok Eu Zwart Cn2211
Vikky S Sneakers 41 Roze Maat Ribbon Puma Dames Platform dqgfCXt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Cn2211 Zwart Reebok 35 Princess Eu Vrouwen Sneakers 5qwBX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Old Sneakers Indigo Vans Skool Bunting true Unisex Uy White xqCqw5tPH

Maak nu een afspraak


Wit Yellow Dames Cab Y22098 40 Sneakers Maat TIIHqZr

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSneakers Cn2211 35 Reebok Zwart Maat Vrouwen Princess Eu

Onze specialisten

Cn2211 Reebok Eu 35 Vrouwen Maat Zwart Princess Sneakers
Appeal Skechers Runners 3 0 Lichtblauwe Flex x40wFYYR
Maat Air 2016 Max Sneakers Nike Dames Blauw 40 1gRqwfxO
Nogrz Grijs Lage R 46 Veterschoen jupp Maat Heren SqwrTS4
Vrouwen Cn2211 Sneakers Eu Zwart Reebok Princess Maat 35