020 - 210 90 09Print Hoog Wit Manzotti Half Met Sneakers Van Heren Snake Kleur ZxBRwX6aq
Veterschoenen Maat Heren 43 Clarks Bruin
Blauw 36 grijs gs Roshe One Unisex Maat Nike Sneakers xnqU10Wvx4

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Clarks Veterschoenen 43 Bruin Heren qw0T64g

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

37 Vrouwen Mephisto Licht Grijs 5 UTnwgAq

Onze specialisten

Veterschoenen Bruin Maat Heren 43 Clarks
Gabor Maat 314 Dames 5 Sneakers 40 Blauw 1x1PTUB
3 36 Adidas Ultimate 2 Maat Kinderen Cloudfoam q8HwvO
Palladium Blue High Wandelschoenen Pampa Heren H Captain qwnCRUSxqr
43 Heren Clarks Veterschoenen Maat Bruin