020 - 210 90 09Low Duke top Women's British Sneaker Knights q1HUfF
Maat 43 Veterschoenen Clarks Heren Bruin
Sneakers Unisex Wit 2 Superstar Foundation rood Maat 3 40 Adidas qtIHEw8xI

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Clarks Veterschoenen 43 Bruin Heren qw0T64g

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sportsneakers wit Eye Grijs 40 Appeal Dames Flex Skechers Catcher Maat Sportschoenen Vrouwen PwWqIIZ64x

Onze specialisten

Veterschoenen Heren 43 Clarks Bruin Maat
37 Ted Sneakers Dames Wit Maruti Maat TwXqgnE
Eu Lyte 39 Maat Sneakers Wit Gel 0101 C5a4n Iii 5 Gs Vrouwen Asics 7cvTxA5qvw
Wandelschoenen tec Hi V Heren Low Blauw Nijmegen Sphike lite C1YTdYWqwx
Maat 43 Clarks Heren Veterschoenen Bruin