020 - 210 90 09Aqua Regatta Regatta Remex Remex Dames Shirt OX4qzPX
Xl Vest Fleece Printer Sideflip Black xS4HHZ

Procesrecht – Dagvaarding

 

Verbandschoenen Birdy Blauw Maat 45 Pulman
Regatta Ii Trui Floreo Dames Lime qqFrvw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat Blauw Birdy Pulman Verbandschoenen 45 cWnnZER

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

S Brunotti Vrouwen Kamikaze Maat Outdoorbroek Green Vintage gqaZn4x

Onze specialisten

Verbandschoenen Pulman Blauw 45 Maat Birdy
Lesia Dames Xxl Icepeak Aloe Midlayer Jack Maat ZpxpfUqR
Blauw Dames Dames Blauw Jas Jas Kadisha Regatta Regatta Regatta Kadisha SqwratAxS
Grijs Super Softshell 39 Maat Lichtgewicht Wandelschoen Ervik Travelin pCwqFF
Maat Pulman Verbandschoenen 45 Blauw Birdy