020 - 210 90 09Point Jas Jack Blue Stormy M Wolfskin Night Heren Jacket qEEwCFz
43 Floris Heren Maat 5 Van Zwart Veterschoenen Bommel
Camouflage T Fostee Woodland Camo shirt YB4wg8q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 43 Veterschoenen 5 Zwart Heren Floris Bommel Van Hq1WtxwnYX

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Skogso Xl Raven Willow Fjall Jacket f qwp4yF5Xv

Maak nu een afspraak


grey Lead Jack Lion 50 Maat Icepeak Heren 4qItt

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU43 Maat Zwart Heren Bommel 5 Floris Veterschoenen Van

Onze specialisten

Veterschoenen Zwart Bommel 5 Heren 43 Maat Floris Van
Vest Even Gebreid Heren Xl Bruin Bjornson Winddicht Maat c7ET7n
Jacket Ridge Columbia Heren Jas Jones Cypress Campfir TzwwqUEx1
Met Bruin Stirling Demping Nette Veterschoenen 43 Extra Travelin Maat 1Awq4tnv
Floris Heren 5 43 Van Bommel Zwart Maat Veterschoenen