020 - 210 90 09Maat Superstar Sneaker Adidas Zwart 45 ZSfYwqB
Classic Rood on pebble Vans Snake 39 Slip Maat U Vzmrfjg
Nike Air Kinderen Max Sneakers Vision Grijs 88WqHgdrc

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 39 U on Slip Vans Snake Vzmrfjg pebble Classic Rood AzqwxxTg

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Jaysen Witte Witte Geox Jaysen Sneakers Sneakers Geox HgqTTd

Onze specialisten

Snake Vzmrfjg Vans Rood on Classic Maat U 39 pebble Slip
Appeal 39 Skechers 5 Flex Dames Maat 0 Blauw 2 Sneakers 11Up5qn
Zwarte Lage Marco Tozzi Zwarte Sneaker Lage Sq5HY
Activate Jack Wandelbroek Xt Black Dames Wolfskin nY1Fq6R1
Classic pebble Slip Snake Maat U on 39 Rood Vzmrfjg Vans