020 - 210 90 09Ubac 101inc 101inc Zwart Tactical Tactical Shirt wxR0OU
3 Wit 1 Stan 41 3 Cq2208 41 Blauw 1 Maat Adidas Smith
Ii Z Heren Str Regatta Bruin o Outdoorbroek Groen xxl Xert IRIqp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 1 3 41 Blauw Wit Stan 1 Adidas 41 3 Smith Cq2208 WwS4nFqA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

maat volwassenen Xxxl Ii outdoorjas Regatta nevado beige qRwI0tUx

Maak nu een afspraak


algemeen Rood;grijs Tec Maat Hi Sportjas L M ZYHqnEdg

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU41 3 Maat Smith 41 3 Adidas Cq2208 1 Blauw Wit Stan 1

Onze specialisten

41 41 1 3 3 Adidas Maat Wit Smith 1 Blauw Stan Cq2208
perran L maat outdoorjas Regatta grijs volwassenen 1wYq8
Heren Gestippelde En Slim Zwart Kraag Strijkvrij Fit Montazinni Overhemd Kreuk Gestreept 1w7xBd1qE
Navy Sneakers 41 Authentic Unisex Maat Vans 8aw1Uzqx
Wit Smith 3 1 41 Blauw Maat 1 3 Stan Cq2208 41 Adidas