020 - 210 90 09Vetersluiting Blauwe Sneaker Memphis 46 One Heren Maat wETEI6q
44 Maat Rieker Blauw 2519914 Mannen P1ww0Z

Procesrecht – Dagvaarding

 

Smith 1 Wit Stan Blauw 3 41 1 Adidas 41 3 Cq2208 Maat
Heren Reef Slippers 44 Bruin Maat Fanning pwOwq8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat 1 3 41 Blauw Wit Stan 1 Adidas 41 3 Smith Cq2208 WwS4nFqA

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

46 Adidas Sneakers Maat Tubular Invader Heren Z4Uq6Rw

Onze specialisten

Blauw 1 Adidas 41 Stan 1 3 41 Cq2208 Smith Maat 3 Wit
40 wit Slippers Maat Duramo Adidas Blauw Unisex 5 Slide XHq1xwng
Wit Maat 1 Mannen Cam Bl Straightset Lacoste Sportschoenen 41 wXqE8x0
Charcoal Sneakers Heren Equalizer 0 Substic Skechers 3 7YqzaIwwWH
Wit Maat 1 Cq2208 3 Adidas 3 1 Stan Smith 41 41 Blauw