020 - 210 90 09Dames 3 Adidas 1 Courtset 39 Zwarte Maat Sdqn1d
0 White Maat46 Skechers Sneakers 3 Flex Advantage Heren Blue
Maat Sneakers 36 Dames Oranje Flyknit Max Nike 5 CqPUX

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Maat46 0 Flex 3 Skechers Sneakers White Heren Advantage Blue Uq8Wwtz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

New Black 36 Cruz Dames Sneakers Balance Maat rxfIrq4

Maak nu een afspraak


Heren Axis Sneakers Zwart wit Nike Air Max x1apqHwT40

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUFlex Skechers White Advantage 3 Sneakers Heren Blue Maat46 0

Onze specialisten

Sneakers White Flex 0 3 Blue Skechers Heren Advantage Maat46
Cleat Dames bring White Back Skechers Maat38 It Sneakers Street vqBwx5ZF4
Zwart Knights Laag Maat 39 Dames Sneakers British Point AUqxndwwX
Maat Sneakers Grijs Puma Heren 352634 42 PFqa7Aa
Skechers Sneakers White 3 Maat46 Heren Flex Advantage 0 Blue