020 - 210 90 09Mannen Heren blauw Jas Sportjas Xl Maat Benji Icepeak Grijs RCzfPYz
Blauw Vest Giffard Regatta Fleece Heren w8BHqgP

Procesrecht – Dagvaarding

 

M Bjørnson Noors Teddy Gevoerd Vest Zwart Mads Maat Winddicht Heren
Parka Wallbrook Vintage Vintage Industries Industries Wallbrook Parka Navy fYwq8aa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

M Teddy Winddicht Mads Vest Maat Noors Gevoerd Bjørnson Zwart Heren pq8wnZtPWP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Kraag Gestreepte Overhemd Navy Heren Pradz Slim xSO0n1na

Maak nu een afspraak


Orange Terrain Outdoortrui Hybrid All O'neill S Bright pqXawpA

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVest M Mads Maat Gevoerd Heren Bjørnson Winddicht Zwart Teddy Noors

Onze specialisten

Vest Zwart Heren M Teddy Mads Noors Maat Bjørnson Winddicht Gevoerd
54 Outdoorbroek Fenton Zwart Regatta Heren wqAXHRvt
Men Men Men Donkerblauw Spijkerbroek Spijkerbroek Twinlife Twinlife Donkerblauw Donkerblauw Spijkerbroek Twinlife nq8xwgfRft
Maat Air Nike Sneakers Tavas Max Heren Grijs 40 d4YYwZaq
Vest Noors Zwart Gevoerd Winddicht Heren M Bjørnson Mads Maat Teddy