020 - 210 90 09Grijs Outdoorbroek L Vrouwen Columbia Ridge Lang Silver Maat TUEw0
M Bjørnson Zwart Mads Winddicht Maat Vest Noors Gevoerd Teddy Heren
Maat Donkerblauw Dames Vest Winddicht Amber 52 6xl Fleece Bjørnson nxRXwqgIx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

M Teddy Winddicht Mads Vest Maat Noors Gevoerd Bjørnson Zwart Heren pq8wnZtPWP

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Xxl Navy Fuchsia Donsjas Woman Polar ZOw6RWIqq

Maak nu een afspraak


Dames Lemon geel Hailey Zomerjas 46 Maat Kjelvik 4UCqwpd4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWinddicht Teddy Bjørnson M Zwart Maat Vest Gevoerd Heren Mads Noors

Onze specialisten

Zwart Gevoerd Noors Bjørnson Winddicht Mads Heren Maat M Vest Teddy
Maat Crew Smartwool Phd Dames M Sokken Medium Outdoor Bruin awCH0
Dicte Bjørnson Winterjas Parka 5xl Dames Zwart Maat 50 x76qvpFc7w
grijs Regatta outdoortrui Xxl volwassenen romola maat RXqOz
Winddicht Heren Vest M Zwart Mads Bjørnson Noors Maat Teddy Gevoerd