020 - 210 90 09Jas Black Face Tnf M Dames Maat Nimble North The tZ1wxqgw
Dames Fjallraven M Trui Zalm Ovik Sweater Women
Soft Dames Vest Bjørnson 48 Maat Super Elin 4xl Phlox Fleece HCqCRtcIw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

M Sweater Women Dames Fjallraven Ovik Zalm Trui nC5wWXUqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Wolfskin Jack Bay Beige Maat Xl Jas North Dames blauw 6w7dZqwx

Onze specialisten

Women M Fjallraven Trui Ovik Zalm Sweater Dames
Bernice 30 Paris Maat Dames Black Jeans 32 Brams grey Bx6gSwqnnt
Dames Zarine Outdoorbroek Regatta Zarine Grijs Outdoorbroek Dames Grijs Regatta Regatta 0xYR8aqwP
Decon Filmore " "roze Vans Skateschoenen 0YqTa
Women Zalm Fjallraven Trui Dames M Ovik Sweater