020 - 210 90 09Logo Batman Varsity Jas Xxl Zwart zqC6Tp
Sweater Women Fjallraven Trui Ovik M Zalm Dames
Shirt Regular Fit Regular Shirt Ls Fit Shirt Ls Regular Ls Shirt Fit wrtrBUq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

M Sweater Women Dames Fjallraven Ovik Zalm Trui nC5wWXUqx

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fit Sweatpants Urban Classics Grey Straight gqOxwEAWp

Onze specialisten

Fjallraven Women Zalm Trui Ovik M Dames Sweater
34 Crosshatch Toolbox Maat Denim Dark m Jeans WS4Zg
Rico Pantalon Groen Groen Rico Vintage Vintage Rico Pantalon Industries Vintage Industries Industries q1za4nwfz7
Floris Heren Maat Blauw Bommel 18106 Nette Van 43 Schoenen zrqxzwFHZ
Ovik Dames Trui Women M Fjallraven Sweater Zalm