020 - 210 90 0932 Toolbox m Crosshatch Maat Dark Jeans Denim nxrYn8
Maat Zwart;slime;wit Burbank Falcon heren Sportjas M
Maat S Rich Mossy Dames Path Wine Jas Columbia Pomegranate xR80pqdw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

M Sportjas Falcon Burbank Maat Zwart;slime;wit heren 1H7qwgxI7n

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Lotte L Icepeak Dames Maat Jack Burgundy Midlayer rSAwxAqdY

Maak nu een afspraak


Dakini Tenson Jacket Black 40 Dames Pq4dwqxC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBurbank M heren Falcon Maat Zwart;slime;wit Sportjas

Onze specialisten

Sportjas Falcon Zwart;slime;wit M Maat Burbank heren
2xl Bjørnson Ronja Lichtblauw Bodywarmer Dames 44 Maat BA00zXPa6
Dames 42 Ronja Bjørnson xl Bodywarmer Wit Maat 4IwA5q
Adilette rood Adidas Unisex Slippers Unisex rood Adilette Slippers Adidas Adidas Adilette CBantwSUq
heren Zwart;slime;wit M Burbank Sportjas Falcon Maat