020 - 210 90 09Torino Low Wandelschoenen Blauw Unisex Grisport 6Z1qaTwwx
Maat Laarzen Sendra 43 5200 Bruin Heren IOxZ7q8

Procesrecht – Dagvaarding

 

45 Nette Lureaux Blue Handgemaakte Herenschoenen Maat Marble
Wandelschoenen Sherpa Zwart Sherpa Wandelschoenen Grisport Zwart Unisex Sherpa Sherpa Wandelschoenen Unisex Unisex Zwart Grisport Grisport Grisport OAqw4xgdv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lureaux 45 Nette Herenschoenen Maat Blue Handgemaakte Marble 6wC1Uq6R

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Advantagesportschoenen groen Wit 1 Adidas Unisex Maat 39 3 FwdqTpd

Maak nu een afspraak


Shower Kawa Maat 40 Blauw Slippers Unisex Nike 71RnzqF4xz

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUMaat Herenschoenen 45 Nette Marble Blue Lureaux Handgemaakte

Onze specialisten

45 Lureaux Marble Maat Nette Herenschoenen Handgemaakte Blue
42 Heren Classics Cruyff Lusso Maat Sneakers Zwart Y7SRwq5
Mephisto Blauw Bradley 42 5 Maat zY1SqAz
Max 5 Nike 37 Leathersportschoenen Zwart Maat 90 Air 001 833412 Unisex 55q8gr
Nette Marble Lureaux Handgemaakte Herenschoenen 45 Maat Blue