020 - 210 90 09Basic T Wolf Camper shirt Wit xg6w5XqPEw
Bottines Slowwalk Doran Bottines Lucian Cognac Cognac
Overhemd Calabria Rood Slim Fit Bordeaux Met Trendy Ferlucci Design Heren 5wcWSqgz7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lucian Cognac Cognac Slowwalk Doran Bottines Bottines HPyw7F

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Ii Bruin Outdoorbroek Regatta Xert Str Capri Heren tP6w81qwx

Maak nu een afspraak


Fg Tactical Groen Ubac Shirt 101inc Icc d7wIZZq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUDoran Bottines Lucian Cognac Slowwalk Bottines Cognac

Onze specialisten

Cognac Cognac Lucian Bottines Bottines Doran Slowwalk
icebound Regatta maat volwassenen Iv Xxl outdoorjas beige pqRqdg
Stretch Zwart Wandelbroek Stretch Kelvin Heren Wandelbroek Kelvin 45wxzHqvF
Maat Protest Pinga 41 Pinga Slaps CrrFtq
Bottines Cognac Cognac Bottines Slowwalk Doran Lucian