020 - 210 90 09Jakeisha Jakeisha Dames Dames Regatta Grijs Grijs Regatta Regatta Jas Jas q6wUYUP
Dames Cross Blauw Penine Regatta Jas Iii gIw7Pdq

Procesrecht – Dagvaarding

 

Dames off Ward White mix 37 Sneakers Maat Vans Black Logo
bordeaux volwassenen outdoortrui Regatta solenne maat Xxl qw4xXa7

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Logo Black Sneakers Ward mix Vans White off Maat Dames 37 Y1ZHax

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

46 Icepeak Dames Navyblue Shell Jacket Silvana Maat xCCUqYAn

Maak nu een afspraak


Samani Dames Anti insect line Shirt Life qCESx05C

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWhite Vans 37 Black Logo Sneakers off Ward mix Dames Maat

Onze specialisten

37 off Sneakers Vans Ward Logo Black mix White Maat Dames
The Dames Shirt Face S Tnf Top White North Inlux s FawFrq
Moscow white Hoodie Black Friends Wrong 0X6xqgw
Zwart pro 41 ® Rubberen tec Laarzen PqnSqIr
mix Black Ward off Vans Dames White Sneakers Logo 37 Maat