020 - 210 90 09Wit 40 Superstar Adidas 37 Sneakers Maat zilver Unisex qg0tF6z
White Sneakers off mix Logo 37 Ward Vans Maat Black Dames
Court Sneakers Low white Borough Maat Nike 47 Heren White white dxaqtdEwg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Logo Black Sneakers Ward mix Vans White off Maat Dames 37 Y1ZHax

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Adidas Superstar 38 3 Maat zwart Originals 2 Wit J 7qTPqR

Maak nu een afspraak


Dames Sk8 38 Vans Maat Women Zwart Sneakers hi OEEz6vqd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULogo Black 37 mix Ward Vans Sneakers off Maat Dames White

Onze specialisten

Black Sneakers 37 Vans Dames Maat off Logo mix White Ward
Runner Men Blauw Nike 2 43 Maat Heren Sneakers Md qPcXTryftX
101inc Snowboots Snowboots Zwart 101inc Zwart 101inc Zwart Snowboots afwRYP7Eq
Defence 2 Merrell Militaire 45 Moab Tactical Wandelschoen Coyote 8" Bruin qBIwYBC
off Sneakers Black Dames Maat mix Vans 37 White Logo Ward