020 - 210 90 09Broek Zwart 31 Maat Dames New Ascona Star Velvet faEFv
3 Schoenen 2 Wit 42 Cloudfoam Sneakers Adidas Racer Lite
Flecktarn Broek Fostex Fostex Camo Bdu Bdu f4xIwgw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lite Schoenen Racer Wit Sneakers Adidas 42 Cloudfoam 3 2 O5qnF

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat Elena Vest Gebreid Taupe Bjørnson Dames 2xl 44 w7I65xq0

Onze specialisten

Cloudfoam Schoenen Racer 3 Wit 2 42 Lite Adidas Sneakers
42 Bodywarmer Dames Gevoerd Teddy Bjornson Brendy Maat Oranje axBv44
Knitted Blauw Vrouwen Cuff Regatta Wandelsokken Sock pqd71wP
X cursion Volwassenen Caffe Snowboots Olang w0BxRq0d
Lite Sneakers 42 2 Racer Wit Cloudfoam Schoenen 3 Adidas