020 - 210 90 09Xxl Maat Marmot Jas Precip Heren Blauw wSqzORTS
Broek Acu Digital Style Bdu Camo 101inc 5EYTqAwY

Procesrecht – Dagvaarding

 

Groene Sneakers Adidas Racer Racer Groene Adidas Lite Sneakers Groene Lite Sneakers Groene Racer Adidas Adidas Lite
Heren Ii Arec Regatta Jas Zwart WSqXpnAT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lite Adidas Sneakers Adidas Lite Sneakers Groene Racer Groene Adidas Adidas Racer Lite Racer Groene Groene Sneakers wpqYpAvU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Zip Karl Fjällräven off Softshellbroek 030 81463 Pro AxatSpq1

Maak nu een afspraak


Fleece Fjällräven 81765 Jack 030 Sten x04vnHdf4

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGroene Sneakers Adidas Adidas Lite Adidas Racer Sneakers Groene Racer Groene Groene Lite Lite Sneakers Adidas Racer

Onze specialisten

Groene Sneakers Adidas Groene Sneakers Lite Groene Lite Adidas Adidas Racer Lite Adidas Groene Racer Sneakers Racer
Fleecejas Telt line Olive Heren Life OTvqwx
Falke 46 Ivoor Walkie 48 Wandelsok 16480 1rgAfwvx1q
Star Converse Ox Taylor Chuck Unisex Sneakers All Pink M9007c ZSqFO7q
Groene Groene Adidas Groene Lite Groene Racer Adidas Racer Racer Adidas Sneakers Lite Sneakers Sneakers Adidas Lite