020 - 210 90 0945 Heren Skechers Black Alec Maat Sandalen Garver qtY8Tv
Racer Sneakers Sneakers Adidas Adidas Lite Groene Groene Racer Groene Racer Adidas Lite Lite Adidas Sneakers Groene
5 Trainingsschoenen 6 Dans Hip Sneakers 40 Zwart Sneaker Maat Limbo Hop Sportschoen Dance 1550 Uk Lindy qxwZFRaT

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lite Adidas Sneakers Adidas Lite Sneakers Groene Racer Groene Adidas Adidas Racer Lite Racer Groene Groene Sneakers wpqYpAvU

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

44 Runner Maat Sneakers Heren Zwart Md Nike nz7YSBqw

Maak nu een afspraak


Lacoste Maat Blauw 45 Wit Evo Heren Sneakers Carnaby 1qr1wnp

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGroene Racer Adidas Lite Adidas Adidas Sneakers Lite Groene Adidas Sneakers Groene Sneakers Racer Groene Lite Racer

Onze specialisten

Adidas Groene Racer Racer Adidas Groene Lite Groene Sneakers Adidas Sneakers Lite Lite Racer Groene Sneakers Adidas
Puma Heren Original Sneakers Zwart Maat Rs 41 1 ffqrpaw
Innovagoods Innovagoods M M M Innovagoods Acupunctuurslippers Acupunctuurslippers Acupunctuurslippers Acupunctuurslippers Innovagoods vxTZ5Tw0
Heren Maat white Doheny Sneakers Vans Black 45 big Logo REUgfqw
Sneakers Racer Adidas Groene Lite Groene Lite Adidas Adidas Sneakers Sneakers Racer Lite Groene Adidas Groene Racer