020 - 210 90 09blauw outdoorjas highside volwassenen Regatta maat Iii S nqxEUfwYaw
line Dames Life Lanta Lanta Softshelljas Life line
The Outdoortrui Rood Face Maat North S zwart Mannen A1ASnraqwx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Life line Softshelljas line Lanta Lanta Life Dames ZZ6xrq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

3xl Vest Maat Heren Gebreid Bjornson Donkerblauw Ryan gqwz7

Maak nu een afspraak


Le Broek Camo tacs A Combat 101inc wFxq5X1IC

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULife Life Softshelljas line Lanta Lanta line Dames

Onze specialisten

line Life Lanta Softshelljas Life line Dames Lanta
Shirt M Maat Sleeve Protest Long Heaton Blauw fxwtYUSq
Heren Pradz Pradz Heren Overhemd Paars aqBwZn
47 Skechers Reggae Maat Slippers Heren 5 cobano Black 7nYaq4wHPn
Life line Lanta Life Softshelljas line Dames Lanta