020 - 210 90 09North Mid Jacket Jas Quest Grey Face Heren Heather The Black OxRdqCvwO
line Dames Softshelljas Life Lanta Life line Lanta
Bdu Legerbroek Camo Desert Tricolor Fostex gUBxpwXqg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Life line Softshelljas Lanta line Dames Lanta Life r0rpnv4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleecevest line Heren Blauw Aust Life OqvwH4Xx

Maak nu een afspraak


Bdu Maat Camouflage Xxs Broek Woodland TvTqXa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSoftshelljas line Lanta Life Lanta Dames line Life

Onze specialisten

line Life Softshelljas Lanta Life Dames line Lanta
Xl Pea Zwart Jas Marine kapiteins Coat Maat Jekker rA0wAqaTR
Trui Peak Drew Crew Eu Black North The Tnf Face Heren xHqvwYOg
37 Unisex wit Unisexsportschoenen Maat Knights Roco zwart British Schoenen Zilver wx8tYqWXS
Lanta Lanta line Life line Softshelljas Life Dames