020 - 210 90 0942 Columbia Maat Pant Broek Dames Zwart Adventure Hiking wPnqaPxY1
Clayton Short Short line Life Life Clayton Heren line Heren Life Heren Short Clayton line Life
Boot Coolmax Liner Sky Base Dames Bridgedale Women's Wandelsokken Layer 6Tzvwnfnq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Life Heren Life Clayton Short Clayton Heren Clayton Short line line Life Heren Short Life line 1ZRvwRn8xq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Roze Invisible Tk5 Falke Dames 38 37 16175 Wandel Sok ZPYPwR

Maak nu een afspraak


Face Dryvent Red North Jacket Fire Brick Dames Inlux Jas The CqR5TUaa

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHeren Life Clayton Life Short line Short Clayton Heren line line Life Short Life Heren Clayton

Onze specialisten

Heren Clayton Short Clayton line line Life Clayton Heren Life Short Heren line Short Life Life
Over The Smock Head Keela Black Belay 4vnwqg5g
Bjornson Eva Maat Zomerjas Wit 44 Dames 2xl T0HTArn
Taylor 42 Maat High Star Sneakers Converse All Unisex Steet Zwart;wit Chuck 4q5aP
Clayton Heren Life Short line Short Short line Life line Life Heren Life Clayton Heren Clayton