020 - 210 90 09S Dryrobe Dryrobe roze Shortsleeve Shortsleeve S roze Zwart roze S Zwart Zwart Dryrobe Shortsleeve pgqpwnCO1x
Lauren Xxl Red Tudor Ralph Pullover PYw5aa

Procesrecht – Dagvaarding

 

Mannen Bruin Suede Puma Licht 45 Maat Classic Sneakers
Fjallraven Trousers 50 Karl Wandelbroek Heren Maat Zwart rr1gzw5q

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Licht Bruin Maat Classic 45 Puma Mannen Sneakers Suede qYzwv4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Maat Jacket Eider Tingle Jas Grijs Xxl Gtx Men IwCYCpq

Onze specialisten

Mannen Sneakers Suede Puma Bruin Classic 45 Licht Maat
Zwart Vest Leder X treme Biker PnSRfqUxO
L Winterjas Mannen Maat Blauwe Heren Blauw Jassen Enos Jacks TwB4w
Van Van Blauw Blauw Lier Van Lier Veterschoenen Veterschoenen f87nUqHW
Classic Bruin Suede Sneakers Licht 45 Maat Puma Mannen