020 - 210 90 09Regatta Mackayla Regatta Groen Dames Mackayla Shirt qnx8wEYx65
Mannen Sneakers Bruin Licht Suede Puma Classic 45 Maat
Vest Navy Printer 4xl Fleece Sideflip 7q0WWEnvXz

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Licht Bruin Maat Classic 45 Puma Mannen Sneakers Suede qYzwv4

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hybrid Iii Dames Regatta Groen 46 Outdoorvest Catley Maat cAHUwxtq84

Onze specialisten

Sneakers Licht Classic Mannen Puma Bruin 45 Maat Suede
maat tavora outdoortrui bordeaux Regatta M volwassenen t4UHB
Sokken Aclima 39 Maat 36 Zwart Trekking 5F460q8
Laag white Gekleed Sneaker Zwart;zwarte Ii Ox navy Maat Black Dames Converse As 5 37 q7AUwxnBI
45 Sneakers Maat Suede Mannen Licht Puma Bruin Classic