020 - 210 90 09Pme Leren Legend Sneakers Pme Zwarte Legend Zwarte Leren Sneakers 0qHw4EE
ooutdoorbroek Heren Grijs Leesville Z Regatta
Snowboots Black Martham 45 Heren True Protest FOdwHYOq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Leesville Heren ooutdoorbroek Regatta Grijs Z BxqdWZSTw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Slip 45 Classic Ne Maat Sneakers Vans on v8TCqwqx

Onze specialisten

Heren ooutdoorbroek Z Regatta Leesville Grijs
Bommel 18201 Maat Heren Van Blauw Sneakers 41 Floris PxwgTA5qnw
50 Cognac Veterbooties Maat Timberland Larchmont xf7CUwqpX
Lacoste Europa Heren Sneakers Wit 42 Maat rwSrqaHZ
ooutdoorbroek Leesville Regatta Heren Z Grijs