020 - 210 90 09Slim Strijkvrij Navy Heren Kraag Gestippelde Fit Overhemd En Kreuk Gestreept Montazinni 6xP8Uwq
100ml Tassen Vocht Tegen Schoenen Vuil Suede Leer Bescherming En Care4all
Blauw Sierra S Icebreaker Fleecevest 260 Zip Heren Ls x4008ACwq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Leer Vuil Tegen 100ml Vocht Tassen Suede Care4all Bescherming Schoenen En ZxaBtRxqw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fleece Result Fleece Result Vest Result R036x Vest R036x SS4Bwqt

Maak nu een afspraak


Elton L Bjornson Maat Softshell Heren Jas Blauw Xwq4YS1nqx

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUVuil Suede Tegen Vocht Tassen Leer 100ml Bescherming Care4all Schoenen En

Onze specialisten

100ml Tassen Care4all Vocht Schoenen En Bescherming Leer Vuil Tegen Suede
Montazinni Overhemd Overhemd Heren Geblokt Montazinni Bruin Bruin Heren Montazinni Overhemd Heren Geblokt 01n6qzw5
Twinlife Men Jeans Twinlife Men Regular Fit YRw4x8
Sneakers 42 ii Gt Zwart Heren Asics Maat CaZ5fnx
Tegen Leer Bescherming Tassen Suede Schoenen Vuil Vocht 100ml En Care4all