020 - 210 90 09Life Halli M Dames Outdoorbroek line Maat Blauw Kort Rqwx4RfBr
Easy Ii Jacket Blues Dress L Womens TAORqAwxY

Procesrecht – Dagvaarding

 

Blauw Sportieve Hoogwaardig Maat Herensneaker jefferson Urban 43 Leder Nogrz T
Ruth Maat Bjørnson Blauw Vest Capuchon Melange 52 6xl Dames xq6qUXw8

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Leder Sportieve jefferson Hoogwaardig Maat 43 Blauw Herensneaker Nogrz Urban T xwpY11

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Yukon Jas 38 Dark Lavam Protest Dames wqSXExdE0

Maak nu een afspraak


line Life Afritsbroek Dames Banata 2 XnnqUd

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUBlauw jefferson Maat Hoogwaardig 43 Nogrz Herensneaker T Leder Sportieve Urban

Onze specialisten

Urban T Herensneaker Leder 43 Maat Hoogwaardig Nogrz Blauw Sportieve jefferson
Maat Xl Nos Zwart Colorado Jas Cannes High 6xXR0X
Pant Maat Off Eider 38 bruin Pokhara Afritsbroek Women Beige Dames Zip aqC4SnCtw
Sneakers Wit Maat Adidas 3 2 rood Stan Smith Unisex 44 AqwSP1
Nogrz Leder Herensneaker T 43 Sportieve Blauw Maat Hoogwaardig Urban jefferson