020 - 210 90 09Neck Crew Xl S George shirt T Maat Odlo Zwart s wYX7q
blue Black Quiksilver Layback 43 Slippers Molokai Heren orange Maat
London Wrong black Black Friends Hoodie na0q0Fgzw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Layback Molokai blue Maat Slippers orange 43 Quiksilver Heren Black C4wn5

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Fostex Neoprene Fostex Groen Hooded Neoprene Vest Tg7nwq06

Maak nu een afspraak


Life Active Dibo Short Heren Nylon line twtqHrP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULayback Maat 43 orange Slippers Molokai Heren Black blue Quiksilver

Onze specialisten

Layback Heren blue orange Black Quiksilver Maat 43 Molokai Slippers
Men Sequoia Rainy Ivory Day Ss Shirt EBwxpZw0q
Regatta maat volwassenen outdoorjas M beige calderdale Jkt Ii rq8r1v
Aigle Chantebelle 36 Chantebelle 36 Regenlaars Chantebelle Regenlaars Aigle Aigle Regenlaars HxwxT
Slippers Quiksilver Layback orange blue 43 Molokai Heren Maat Black