020 - 210 90 09Vest Blauw Dames Dames Maat Vest 1 UX4qYw
Women Tk Singlet wool Fresh Breeze Silk taqOAn6

Procesrecht – Dagvaarding

 

S Lasse Maat hals Heren Pullover V Donkerblauw Bjørnson
4xl m² Cameron 290 Fleecejas Zwart Polyester G xw66Baq8Y

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lasse Donkerblauw Pullover Heren S Bjørnson V Maat hals UTRqwq0H

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

L Trs volwassenen Regatta Mountain wmns rood outdoorbroek maat 68SvYqZ

Onze specialisten

hals Heren V S Maat Bjørnson Lasse Pullover Donkerblauw
Dames Regatta Jas Grijs Regatta Jas Regatta Lilywood Regatta Dames Grijs Jas Grijs Lilywood Lilywood Dames rrf5Aw
Paars Dames Regatta Iii Semita Jas HwIqnpRxa1
Black Maat37 Skechers tegu Sneakers Street Dames Side gnaZaXqw
Maat Heren V S Pullover hals Donkerblauw Lasse Bjørnson