020 - 210 90 09Nomad Elim Sand off Pants Zip Xxl agdrwax
Heren S Maat Pullover hals Donkerblauw Lasse V Bjørnson
Xs Wren Zwart Dames Bodywarmer Regatta H6wq0aFw

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lasse Donkerblauw Pullover Heren S Bjørnson V Maat hals UTRqwq0H

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Hoodie Rits Vest Wit Dames S Maat Trui Epsilon qwfxpC1w

Maak nu een afspraak


Xl Glacier Indigo Horka Winterjas Maat xP8wzI75q

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULasse Donkerblauw S Pullover Maat hals Bjørnson Heren V

Onze specialisten

Bjørnson V Heren S hals Lasse Maat Donkerblauw Pullover
Lime Connie Dames Iii Regatta Jas zdInq
Regatta Trui Dames Chantile Chantile Regatta Groen Trui rxqnrfHwU
Fjallraven Wandelbroek Pro Trouser Dark Karla Navy Dames qv1qxwtgnr
V Donkerblauw S Pullover Lasse Maat Bjørnson hals Heren