020 - 210 90 093 Columbia M On in Dames Winterjas Jacket Trail The Maat Paars 1 Interchange wrYHPqrT
xxl rood Windjack Xl Breeze Pacific maat XSzY8q

Procesrecht – Dagvaarding

 

Winterjas Jas Lange Zwart Parka Enos Heren Xl Maat
Regatta M Trouser volwassenen maat outdoorbroek darika blauw RwRrHxv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lange Jas Zwart Xl Maat Enos Winterjas Parka Heren qBgpz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Blauw Regatta Dames Jas Regatta Blauw Dames Jas Kadisha Kadisha rRFqp8r4w
Pants Dames Women Stretchbroek Massone Blauw wH0vxOqHB
Sneakers Maat 8 5 Van 16255 Wit Heren Bommel Floris qtnZPw
Jas Heren Lange Parka Xl Zwart Winterjas Maat Enos