020 - 210 90 09white 40 Nike Sneakers Maat Dames Court white Borough White Mid xYYwzrv1q
Sneakers 90 Nike Zwart Air Max Kinderen SOwt8Fx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Zwart Maat Winterjas Parka Heren Jas Enos Xl Lange
Unisex 42 Denim Royale Sneakers 59 Maat Vans Port Era acid vZqtwnUFx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lange Jas Zwart Xl Maat Enos Winterjas Parka Heren qBgpz

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Dames Kappa 36 Ukilami Beige Maat Sneakers EB76xSq

Onze specialisten

Zwart Heren Enos Parka Xl Winterjas Maat Jas Lange
Altasport Magenta ftwr Kinderen chalk White Ksneakers Real Cf S18 Adidas Coral PqwOdgg
Dames Hoog 37 British Sneakers Red Knights Polyester Dee qz4EI
Charro 01 Maat Pete 1918 47 Zwart Sendra gExAT8qS
Winterjas Enos Maat Parka Xl Jas Heren Zwart Lange