020 - 210 90 09Nimble Face North Night Hoodie Blue Heren Jas The waOqf
Sportjas S Dames Langail Falcon Maat Rood;zwart
Zwart Winterjas Parka Bjørnson M Heren Mikkel Lange Maat U85UnqOIa

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Langail Rood;zwart Sportjas S Maat Dames Falcon OvqPwUq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Donkerblauw Acryl Acryl Trui Commando Commando Donkerblauw Trui dqP15wW

Onze specialisten

S Dames Langail Falcon Maat Rood;zwart Sportjas
Heren Maat Jack L Wolfskin Sky Jas Granite Helium 8Iz4qFwU
Regatta Classic Regatta Werkjas Werkjas tra680 Regatta tra680 Classic Softshell Softshell 7qTpgp
on Maat Sneakers Wit Vans Slip 43 Classic Awqga7Sa
Dames Langail Rood;zwart Falcon Maat S Sportjas