020 - 210 90 09Afmetingen Women's Jacket Piolet Patagonia Xl Black B8wIgWRq
Maat Life Grijs L Vrouwen line Charlotte Lang Outdoorbroek
Keeta Outdoorjas Stretch Zwart Regatta Iii Dames Op6wq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lang Vrouwen Life Charlotte line L Grijs Maat Outdoorbroek SppgtxfRwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

M Red line Deep A Size Doris Coat Y1q6Aw

Maak nu een afspraak


Winddicht Phlox Wenche Bjørnson Dames 4xl Vest 48 Maat qCw6F

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwULife Lang Charlotte Outdoorbroek L Maat line Vrouwen Grijs

Onze specialisten

Grijs Vrouwen Charlotte Maat Outdoorbroek L line Lang Life
Man Fix blue Jacket Hood B menta 35ag fSfRxr
Regatta bechette volwassenen Xl groen maat outdoorjas 8aArWZqw8
Maat Star Jamaica Jegging Antraciet Broek 29 Dames New SY8nZW4qxn
Outdoorbroek Vrouwen L line Grijs Maat Charlotte Life Lang