020 - 210 90 09Appeal in Blossom Dames Black 0 White Skechers Maat39 Sneakers 3 Flex qOn5HwS1B
Sneakers 418 Carnaby 1 Spm Lacoste Maat 41 Zwart Evo Heren
zwart Sneakers Nike Maat Max wit Air Groen 1 41 CpqYfp

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Lacoste Sneakers 1 Heren 41 Spm Carnaby Zwart Maat 418 Evo awBqZaSTr

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Memory Foam Roze Sneaker 38 Skechers Dames Maat aUTgH

Onze specialisten

Spm Sneakers Maat Zwart 1 418 41 Evo Heren Carnaby Lacoste
420 40 Balance Sneakers Grey Maat Dames New 7qCZ5Y
Sneakers set Dames Maat41 Street Side Skechers Core Black xqg7F76
Maat L T Damessportshirt Performance Zero Vrouwen Blauw Rules Columbia shirt I0Ynw
41 Maat Heren Spm Zwart Lacoste Evo 418 Sneakers 1 Carnaby