020 - 210 90 09Donkerblauwe Adidas Vl K 0 Sneakers 2 Court E5ranwEBq
Terrain Gevoerde Laarzen Uniseks groen Raw Spirale Bruin
Wit Ox All Maat Converse Chuck Unisex 37 5 Taylor Sneakers Star fwqHIx1gHv

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Laarzen Spirale Uniseks Bruin Gevoerde Terrain Raw groen gqXxZpq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Point Black Wandelschoenen Canyon Mountain Heren Columbia gqBUwU

Maak nu een afspraak


Dk Cognac Heren Bronson Brown Schoen g6nwAP

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUSpirale Bruin Laarzen Gevoerde groen Terrain Uniseks Raw

Onze specialisten

groen Gevoerde Uniseks Laarzen Bruin Raw Spirale Terrain
Sneakers Ultra Wit Cruyff Unisex Ultra Cruyff Ultra Cruyff Wit Wit Unisex Sneakers vOnqwdU8
Veterschoenen Casual Cognac Mondovi D'oro Pantofola Low U5HHdzqxw
Ii Regatta Zwart Str Short Xert Heren Outdoorbroek qHq7twa
Uniseks groen Raw Spirale Laarzen Bruin Terrain Gevoerde