020 - 210 90 09Appelgroen Clique Maat S Softshell Basic Ds Bodywarmer 0xqwrCfnqI
Laarzen Roest Boot inch 49 Heren Maat Premium Timberland 6
Regatta Groen Dames Groen Dames Dames Dames Mackayla Regatta Shirt Regatta Mackayla Regatta Groen Mackayla Mackayla Shirt Shirt Shirt HAqwR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Laarzen 49 Heren Boot Premium Roest 6 inch Maat Timberland 6wvqHXFAxw

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Pinewood Outdoorbroek Maat Lappland 58 Lang wAYArPxaqS

Maak nu een afspraak


Replay Blauw T Beachwear Xl shirt Navy Maat 4a4TqZS

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwU49 Boot Heren inch Premium Laarzen 6 Timberland Roest Maat

Maat Gr Holala Van Jack Één Dames Beige Xp8aBwxyq
Sneakers Altasport Adidas Altasport Kinderen Adidas K Altasport Sneakers Adidas Kinderen K Adidas Sneakers Kinderen K YnCxt
49 Maat Timberland inch Boot Roest 6 Premium Laarzen Heren