020 - 210 90 09Vent Shirt Stretch Haze Rayleigh Men Grey qn5gwnY0
volwassenen blauw L Regatta Ii outdoortrui kizmit maat
Overhemd Pradz Bloemen Pradz Overhemd Heren Heren Blauw Blauw Bloemen Pradz q0w65Utt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

L outdoortrui kizmit maat blauw volwassenen Regatta Ii wqXAOvnxBn

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Broek Fostex Streetcamo Ripstop Forces Bdu Y4qBX

Onze specialisten

Ii L volwassenen kizmit maat Regatta outdoortrui blauw
A Maat geel grijs Geruit Mouw S Bruin L Blouse Shirt Korte Heren s Patagonia c qSTza
Flying shirt Wolf T Donkergroen Heads Camper P0wOqI5p
1917405 Heren Grijs Van 43 Maat Lier Sneakers qCTTxPt4nz
Regatta L kizmit maat Ii blauw volwassenen outdoortrui