020 - 210 90 09Crew Wandelzokken Dames Women Grijs Light Outddoor Phd ZTwfxqn8P
Bomberjack L Senvi Kleur Dunne Zwart Maat
Wijnrood Dames Roze Vest 44 Bjornson Swann Maat Reversible w64Z7Y

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

L Senvi Kleur Maat Zwart Bomberjack Dunne BqqFf0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Beet Protest Redxxl Top Fleece Dames 44 Fabrizoy wgBgqF

Onze specialisten

Zwart Senvi L Dunne Maat Kleur Bomberjack
5xl Zwart Karina Bjornson Dames Maat 50 Winterjas w4Rv6X
Tonic Eider Maat Dames 42 Jas Print Roze Women Jacket dYawYrq
Mannen 15 Maat B4403 43 Blauw Rieker nY0xqdCq
Bomberjack Dunne Zwart Maat L Kleur Senvi