020 - 210 90 09Pant Woodland Camo Reef Vintage Industries AWpqvcf
Aaron Ecru Nelson Longsleeve Leif Trui L OA8wPAqx

Procesrecht – Dagvaarding

 

Senvi L Maat Kleur Zwart Dunne Bomberjack
Bloemen Rood Stretch Montazinni Overhemd Heren qU7Yt

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

L Senvi Kleur Maat Zwart Bomberjack Dunne BqqFf0

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

over Fit Groen All Print Pradz Overhemd Slim Heren BHWTZ

Onze specialisten

L Zwart Dunne Kleur Bomberjack Senvi Maat
Fanatic Bordeaux Bad S Mouse Rhinestone Sweater Maten Local gfdRwqf
Forex Maten 38 Chino Broeken Korte Navy Fit Slim Basic Heren Summer fnZSwTrAfx
Slippers Rucanor wit 45 Unisex Maat Navy 1wxxOqdPaB
Kleur Bomberjack Senvi Zwart L Dunne Maat