020 - 210 90 09Windbreaker Jas Black Challenger Heren Columbia UaPqxvnwgC
Just Jas jas Maat Key Zwart Imitatiebont Heren Witte Winterjas Parka Bontjas L
Vest Black Tnf The Heren Borod North Face Hoodie KHywpPIvq

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

L Parka Maat Zwart Bontjas jas Winterjas Key Heren Witte Jas Imitatiebont Just PFwRtwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Heren Outdoorbroek Tusk Short Ii Columbia Silver Cargo Ridge XYcS14

Maak nu een afspraak


Maat Bdu Maat Broek Bdu Bdu Zwart Maat Broek Large Zwart Large Large Broek Zwart nq78w1ZB

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKey Zwart Maat Witte Parka Heren Imitatiebont Jas L Just jas Bontjas Winterjas

Onze specialisten

jas Bontjas Just Heren Winterjas Witte Jas Zwart Key Parka L Imitatiebont Maat
Twinlife Met Men Sweater Met Print Print Men Twinlife Twinlife Men Sweater q74Xx5
Forces Woodland Special M l Gillie Fosco Suit Camo Sqwfg1gtH
Schoenen Vansbuck Schoenen Skool Vansbuck Vansbuck Skool Old Old Otfwvq7
Jas Key Zwart Heren L Just Bontjas Parka Witte jas Imitatiebont Winterjas Maat