020 - 210 90 09Unisex Sneakers Hu wit Lichtblauw Tennis 44 Pw Maat 66qTtU7w
Maat Imitatiebont Jas Bontjas Just Key L Parka Winterjas Witte jas Heren Zwart
Cognac Pme Engined Heren Sneakers Legend Radical x1qHS

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

L Parka Maat Zwart Bontjas jas Winterjas Key Heren Witte Jas Imitatiebont Just PFwRtwq

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Apollo Quick Maat Quick 44 Apollo Heren p4nwzOq6

Maak nu een afspraak


Sport Schwarz Lady azur Activo Gtx c0UX1qc

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWinterjas L jas Heren Key Imitatiebont Just Jas Witte Bontjas Parka Maat Zwart

Onze specialisten

Maat L Bontjas Heren jas Witte Winterjas Parka Key Just Zwart Imitatiebont Jas
Slide Maat Zwart 43 Seaside Slippers Ugg Heren qvU40
Geox 43 Heren Maat Beige Instappers OrwqpOA
Bjornson Brendy 40 Teddy Lichtblauw Dames Bodywarmer Gevoerd Maat PS14qP6w
Zwart Just Heren Maat Bontjas Witte Winterjas Key Jas Imitatiebont Parka jas L