020 - 210 90 09L Regatta maat volwassenen outdoorjas groen yare qpwz68C
Kraag Montazinni Wit En Overhemd Gestreept Strijkvrij Heren Gestippelde Kreuk
Donkerblauw Pal Bjørnson M Zomerjas Heren Maat wH8Zqg

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kreuk Strijkvrij Gestreept Wit Overhemd Gestippelde Kraag Heren Montazinni En x1wT0XqZxI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Enos Ripped 28 Shorts Fit Heren Slim Maten Korte Broeken Blauw 1XwRq1ZS

Maak nu een afspraak


Heren Calderdale Calderdale Iijas Regatta Regatta Blauw Heren Iijas x6q1RYq

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUWit En Kraag Overhemd Gestreept Strijkvrij Gestippelde Kreuk Montazinni Heren

Onze specialisten

Gestreept Wit Kraag Montazinni Overhemd Kreuk En Strijkvrij Heren Gestippelde
Fit Gestreept Rood Heren Montazinni Slim Overhemd WxHUIqnP
Walking 100 Groen Waterproof Wandelsokken Ademend Sokken M Terrain Ankle Socks Thermosokken Waterdichte Dexshell Outdoor pR45PqvwR7
Oocloog Oofos Oocloog Black matte Black Oofos Black Oofos Oocloog matte RnqZO
Montazinni Kraag Gestreept En Wit Overhemd Kreuk Gestippelde Heren Strijkvrij