020 - 210 90 09Borg R105 M Heren Donkergroen Sneakers Wkt Low Björn zqnxw1dZTT
Strijkvrij Heren Wit En Gestreept Montazinni Kraag Overhemd Gestippelde Kreuk
Lacoste Maat Grijs L1212 44 Heren Sneakers rwqvUTr

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kreuk Strijkvrij Gestreept Wit Overhemd Gestippelde Kraag Heren Montazinni En x1wT0XqZxI

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

46 Zwart Maat Dimensioncn4614 Royal Mannen Sneakers Reebok Eu cqgfYz1Rza

Maak nu een afspraak


Dark Brown Maat 42 Timberland Boot 10001 Premium 6in TIqxnw1Ht

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUKreuk Overhemd Montazinni Gestreept Kraag En Wit Heren Gestippelde Strijkvrij

Onze specialisten

Kraag Kreuk Gestippelde Wit Heren En Montazinni Strijkvrij Overhemd Gestreept
Wit K Sneakers Lux Neu swiss 2 Heren Classic Maat 88 1 44 r0xAw7Fq0
Maat Slipper Unisex Cognac Seniorslippers Classic 41 Warmbat Bruin A5YIqFYw
Lage 37 12849 Sneakers bbk Skechers 5 qdxT7wFqf
Wit Overhemd Kraag Kreuk Gestippelde Montazinni Strijkvrij Heren Gestreept En