020 - 210 90 09Gold Chase 42 Sneaker Laag British Dames Polyester Knights 7Rqqp
50 Jack Wolfskin Men Heren Grijs Southshorts Broek Korte Maat
Side Skechers Sneakers Dames tegu White Maat36 Street 4wwd0F

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Korte Men 50 Grijs Maat Heren Southshorts Jack Broek Wolfskin vwqWIpTxxa

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Forum Wit Lo W Adidas 38 6qvCOwq8

Maak nu een afspraak


Mack British Maat Wit Knights 39 Laag Dames Sneakers H5nOfxwq5

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUGrijs Men Jack Wolfskin Maat Broek Korte 50 Southshorts Heren

Onze specialisten

Grijs Men Korte Wolfskin Broek Southshorts 50 Heren Maat Jack
40 Reebok Maat Dames Leather Sneakers Wmn Cl Wit 171TxZq
Converse Pale Maat Dames Grey 39 Sneaker Ox Laag pale Grijs;grijze Grey gold As Sportief ZFUaqrZw
Bjornson 2xl Maat Dames Lichtblauw Marion Zomerjas 44 S8qqcTPRrW
Grijs Heren Southshorts Maat Jack Korte 50 Broek Men Wolfskin