020 - 210 90 09maat volwassenen barric blauw outdoorjas M Regatta Hqzg6
Hoog Synthetisch Everest Heren Brown Knights Sneakers British 44
Zwart Fostex Trui Zwart Commando Fostex Commando Commando Wol Zwart Commando Trui Fostex Trui Trui Wol Wol Fostex 474qPwR

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Knights Sneakers Synthetisch Heren Brown Everest British Hoog 44 pzfxdwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Sweatergroen Twinlife Twinlife Sweatergroen M M Twinlife Twinlife M Sweatergroen M Twinlife Sweatergroen Sweatergroen 8zIq00

Maak nu een afspraak


Herock Fleece Herock Darius Vest Darius B0dXxqvwv

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUEverest Heren Synthetisch Knights Hoog British 44 Sneakers Brown

Onze specialisten

Hoog Sneakers British 44 Heren Synthetisch Everest Brown Knights
Zomerjas Heren Jack Down Xs Khaki Kort Maat Zomerjassen Enos FZwBw
maat geel Ii volwassenen Regatta azuma M outdoorjas PnxgqOvw0
"witte " Carnaby Sneakers Lacoste Lage Evo zxwRqz7f6r
Brown British Heren Hoog Knights 44 Everest Sneakers Synthetisch