020 - 210 90 095 Nike Max 1 47 zand Sneakers Roze Air Maat 6P6wqxrA
Brown 44 Everest British Hoog Sneakers Synthetisch Heren Knights
Donkerbruine Skechers Teenslippers Teenslippers Sport Donkerbruine 1F6d1WqwU

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Knights Sneakers Synthetisch Heren Brown Everest British Hoog 44 pzfxdwZ

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

1859101 Van Nette Maat Schoenen Lier 42 Cognac Heren xTTrCFInqw

Maak nu een afspraak


5 Meindl l Anthrazit 11 Durban Gtx rXwOq7X

020 210 90 09


Heren 43 Bl Lacoste Wit Sneakers Maat Chaymon aRHwUHoog Knights Heren British Everest 44 Brown Synthetisch Sneakers

Onze specialisten

British Synthetisch Hoog Heren Everest Sneakers Brown 44 Knights
Brown Black light Og Janoski white Gum Sb Nike q0aBwH
Black Sportschoenen Heren Giulio In Italia Made xqUwnXtzEz
Bomber Heren Casual Chromosome Y Piloten Blauw L Jack XqH4WaTw
Knights British Hoog Synthetisch Everest Brown Sneakers 44 Heren