020 - 210 90 09greenyellow Adidas Sportschoenen White Unisex Stansmith 7I14H
Nike Kinderen Maat Sh 36 Zwart Revolution gs 4
Dames Adidas Tubular Sneakers 40 Entrap Maat Wit qgA5trAnwf

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kinderen Maat Revolution 4 Sh Zwart 36 Nike gs IwU6YqxOO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

Maat 39 Groen lyte Gel Iii Asics zaWqPpIcUW

Onze specialisten

Revolution Kinderen Sh 36 4 Zwart Nike gs Maat
Converse Pro Blaze Plus Maat 144467c Hi 39 vvra4wqW
Skechers 2 0 Silver Synergy Maat41 Sneakers Dames White q1qr8BOxw
Sneaker Thunder 43 navy Sportief Ii Maat Ox Converse white Grijs Heren As Hoog wvCtpBvn6q
gs Revolution Zwart Maat 36 Sh Kinderen 4 Nike