020 - 210 90 0945 Utility Maat Mannen Teva Tallwandelschoenen Arrowood Groen IpAggq
4 Nike Kinderen Maat Sh gs 36 Zwart Revolution
"rode Sneakers Skechers Runner Runner "rode Sneakers Skechers " " Runner "rode r8RwrqfUx

Home » Expertises » Procesrecht » Dagvaarding

De dagvaarding is een schriftelijk stuk waarin de eisende partij de gedaagde partij oproept om te verschijnen voor de rechter. De dagvaarding wordt meestal opgesteld door de advocaat van de eisende partij. Deze stuurt de dagvaarding naar de deurwaarder, die de dagvaarding betekent aan de gedaagde. De deurwaarder maakt een exploot, dat wil zeggen een ambtsedig proces-verbaal van de dagvaarding. Daarmee is de procedure gestart. De dagvaarding dient diverse onderdelen te bevatten zoals gegevens betreffende de eiser, de rechtbank waar de zitting plaatsvindt, informatie over verschijnen, voeren van verweer, kosten etc.

Kinderen Maat Revolution 4 Sh Zwart 36 Nike gs IwU6YqxOO

Vroeger kon de dagvaarding nog beknopt zijn en volgde er bij civiele zaken een Conclusie van Eis, waarin de vordering uitgebreid werd gemotiveerd. Tegenwoordig dient de dagvaarding al gelijk de uitgebreide toelichting en motivatie te hebben. Bewijsstukken kunnen als producties worden toegevoegd.

De eisende partij heeft een stelplicht. Hij moet zijn vordering goed en duidelijk toelichten. Ook dient de eiser de al bekende verweren van de gedaagde te benoemen, inclusief zijn weerwoord daarop.

Schakel een advocaat in!

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Laat deze dan zo snel mogelijk door een advocaat bekijken. De advocaat kan beoordelen welke acties nodig zijn. In veel gevallen kan de advocaat uitstel aanvragen. De genoemde datum van zitting is vaak slechts een ‘roldatum’ dat wil zeggen een administratieve datum. In veel gevallen hoeft u niet te verschijnen, maar moet er schriftelijk gereageerd worden.

Wij beoordelen gratis en vrijblijvend uw dagvaarding. U kunt deze per email of fax aan ons sturen. Na ontvangst nemen wij direct contact met u op.

574 Heren Balance 42 Grey Maat Sneakers New gn5qFZxwWn

Onze specialisten

Kinderen 36 Zwart 4 gs Sh Revolution Maat Nike
43 Mannen Maat Sport Blauw New Sneakers 574 Balance HYwvpYqXR
Lauren Heren Blauw Ralph Polo Thorton 45 Maat Sneakers 6nw1qq7x
Future White Runner Maat Black 5 Sneakers 42 Puma Unisex fZ4qZd
Zwart gs Maat 36 Kinderen Nike 4 Revolution Sh